DETALJI
     
 


Mučenice vjernosti (CD i pjesmarica)

Misa i pjesme u čast Drinskih mučenica

Zagreb 2011.
Redovna cijena: 80,00 kn
Cijena u web-izlogu: 73,60 kn
 
     
     
 

Zbirka skladbi, objavljena u pjesmarici i CD-u, nastali su u sklopu cjelokupnog projekta proslave i uzdignuća redovnica kćeri Božje ljubavi u red blaženih Drinskih mučenica. Skladbe nastoje s raznih gledišta ocrtati profil petorih sestara, mučenica i blaženica, pogubljenih od četnika u Goraždu 1941. godine i bačenih u Drinu.

Pjesmarica donosi notne zapise 22 raznovrsne pjesme prilagođene za mješovite, dječje zborove te zborove mladih. Glazbu za misu u čast Drinskih mučenica napisala je s. M. Mirela Iličić, FDC, a obradu potpisuje mr. Miroslav Martinjak.

Pjesme snimljene na CD-u izvodi 28 zborova, osam orkestara te više od 700 pjevača iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, čiji se (životo)opisi mogu pronaći u popratnoj knjižici.

Taj glazbeni opus u čast Drinskim mučenicama ostat će trajan izvor i nadahnuće za buduća stvaranja na tu temu, a nakon uspostave spomendana u liturgijskoj godini postat će vrijedan glazbeni repetitorij, dostatan i za izbor skladbi i za liturgijsko izvođenje, za sve koji će liturgijski slaviti taj dan.

Pjesme - bogate i različite - svjedoče o vjernosti, pobjedi, istinskoj snazi i slobodi duha te će u njima svatko pronaći nešto za sebe za slušanje, pjevanje i izvođenje!

Pjesmarica i CD mogu se nabaviti i zasebno.

 
     
     
   
  
 


Citate i kraće dijelove tekstova dopušteno je koristiti uz obvezatno navođenje izvora. Za reprodukciju tekstova u bilo kojem tiskanom, elektronskom ili drugom obliku kontaktirati redakciju Glasa Koncila elektroničkom poštom.


© Copyright 1996.-2015. GLAS KONCILA
0.076525926589966 sec.

 
Prijava korisnika
   
 

E-mail:
Zaporka:

  Novi korisnik
   
  Zaboravili ste zaporku? Kliknite ovdje.
   
 
Broj artikala u košarici : 0
 
 
   
Povratak na posljedni broj Povratak na posljedni broj Mali koncil na Internetu!