Rezultati najnaslovnice

Rezultati najnaslovnice

Za najljepšu prošlogodišnju Makovu naslovnicu izabrali ste onu s uskrsnom svijećom! A uskrsna svijeća znak je Kristove svjetlosti, znak da…

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Klara

Klara

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK prosinac 2014. Ispis E-mail

KOJI JE DAR NAJLJEPŠI?

Dragi makovci, očekujete li nestrpljivo Božić? Možda i zbog darova? Jer pod božićnim borom nađe se doista svega... Prave raskoši i obilja!

U danima kad se u našem društvu sve više roditelja, baka i djedova žali da više "ni za pristojan život nemaju", hoće li opet pod božićnim drvcem biti velikih darova? "Hmm...", zafrknut će nosovima i upitno napućiti usne ti isti stariji. Kao da božićni darovi imaju veze s debljinom njihovih novčanika?!?

Mi djeca znamo da se darovi ne mjere novcem, već... srcem! Mi znamo da su najvrjedniji i najljepši oni darovi koji se daruju iz srca. Pa upravo zato Isus je siromašnu štalicu odabrao za svoje "rodilište"! Mogao je Bog svojeg sina svijetu pokazati u najraskošnijoj palači, ali je odabrao neuglednu špilju, "stan" vola i magarca! Zašto? Baš zato da u takvu siromaštvu svim sjajem zasja veličina njegova dara od srca! Da svi vidimo da je Malo Dijete, golo i slabašno, zapravo najveći dar!

Upravo tim tragom rukovodili smo se pripremajući vam ovaj božićni Mak. Naizgled tek malo deblji od redovnog broja Maka. Sa skromnom Nazaretskom kućicom, na običnu bijelom papiru, umjesto blještavih postera, naljepnica, CD-a ili drugih raskošnih darova...

Pa opet, zavirite li dovoljno duboko u naš "trokatni" božićni Mak, združite li se oko njega kao obitelj ili vjeronaučna skupina, u njegovu "srcu" otkrit ćete i shvatiti da najljepši darovi, makar skromni, traju... zauvijek! Baš kao i Mali Isus, Veliki Bog! Sretan vam Božić!

Vaši urednici


DAROVI RADOSNE VIJESTI
Radosnu vijest
dariva nam Božić
u glazbi raspjevanih ptica,
u raskošnom slapu
sunčanih žica.
Od grada do grada
raznose je golubovi mira.
U krošnjama razlistalim
večernji lahor je svira.


Otvorimo vrata svog srca
i radosna vijest
darovat će nam Božji mir.
U svakom domu
ljubav će slaviti pir.Otvorimo vrata svoje duše
i radosna vijest
rosit će s neba
kao milosni slap.
Dobrotu i ljubav
darivat će
svaka njegova kap.


S neba zvonit će pjesma:
"Slava Bogu na visini!"
Život će biti radost
s Isusom u blizini.


Tin KolumbićKAKO MOLITI
ADVENTSKE LITANIJE


IGROKAZ: MJESTO ZA
MALOGA ISUSA


NAZARETSKA KUĆICA
U HRVATSKIM OBITELJIMA


JE LI LJEPOTA
U MEDIJIMA STVARNA?

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!