Izaberite najnaslovnicu

Izaberite najnaslovnicu

Koja vam se naslovnica Maka u protekloj školskoj godini najviše svidjela?Prošlogodišnji izbor za "najnaslovnicu",popraćen brojnim lijepim nagradama, uvjerio nasje da…

Vjeronaučna olimpijada 2014.

Vjeronaučna olimpijada 2014.

Tema: Katolička crkva i znanost – doprinos i odnosi

Klara

Klara

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK lipanj 2014. Ispis E-mail

KAKVE SMO PLODOVE SABRALI?

Sveto pismo na jednom mjestu kaže da se svakoga može prepoznati po plodovima. Dobri su plodovi najbolji dokaz da je uložen trud bio uistinu pametno i dobro utrošen. Na kraju još jedne školske i vjeronaučne godine kakve smo sabrali plodove?

Dakako, to je naš uspjeh u školi, naše četvorke, petice, naše znanje. Za makovce prvopričesnike to je radost prvog susreta s Isusom, koji je sam po sebi uvijek plodonosan. Kao i Duh Sveti, koji je u sakramentu potvrde „sletio“ na naše najstarije makovce krizmanike. To su i plodovi raznih drugih aktivnosti. Pokazuju na naslovnici to i makovci iz KOŠ-a u Šibeniku, koji se marljivo brinu o masliniku i zajedničkim snagama čine da donese dobre plodove. Plodovi zajedništva bili su i još uvijek su prepoznatljivi u solidarnosti koju iskazuju mnogi ljudi dobra srca nastradalima u katastrofalnim poplavama. Pa i oni najmanji, poput dječaka Dominika, koji šalje poruku ohrabrenja, igračku i malen dar vršnjaku koji je morao napustiti svoju kuću. S ponosom možemo reći da je jedan plod i zadnji broj Maka ove školske godine. Želimo da vam bude dobar pratitelj na odmoru, u igri i ljetnim pustolovinama, ali i podsjetnik da se put s Isusom nastavlja i za vrijeme praznika. Jer mnogi životni plodovi trebaju neprestance sazrijevati da bi narasli do svoje punine!

Vaše uredništvo


MAK U GOSTIMA


PRVOPRIČESNICI


ZNAM SAM


BIRAMO NAJNASLOVNICU

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!