Rezultati najnaslovnice

Rezultati najnaslovnice

Za najljepšu prošlogodišnju Makovu naslovnicu izabrali ste onu s uskrsnom svijećom! A uskrsna svijeća znak je Kristove svjetlosti, znak da…

Vjeronaučna olimpijada 2014.

Vjeronaučna olimpijada 2014.

Tema: Katolička crkva i znanost – doprinos i odnosi

Klara

Klara

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK rujan 2014. Ispis E-mail

BUDITE „MAKOVO BLAGO“!

Eto nas opet na početku. Ili je to kraj? Jer istina je, počinje nova školska i vjeronaučna godina. Ali istodobno je i kraj! Kraj školskih ljetnih praznika, koje smo tako dugo iščekivali…

I baš zato neki će reći: "Jooj, ti praznici, kao da nisu ni bili! Nismo se ni odmorili, a već su gotovi i evo opet ta naporna škola i učenje... Ufff!"

No drugi razmišljaju: "Super! Proveli smo izvanredne ljetne praznike! Sad su gotovi, ali pred nama su susreti s prijateljima u školi! Prepričavanje svega doživljenoga, novi doživljaji... Jedva čekam!"

Koji bi bio tvoj izbor? "Kraj početka" ili "početak s kraja"? Onaj prvi pogled, koji zapravo zatvara srce pred svime što nam se novo i lijepo može dogoditi? Kraj svakog početka…

Ili onaj drugi, koji i u kraju ljeta i u početku nove školske godine, u prošlom i u budućem, vidi pozitivno? Početak i s kraja!

Naš Mak želi vam pomoći da lakše odaberete svoj odgovor! Želi vam upornost i mudrost kopača, koji traži i prepoznaje "blago na njivi", i učinit će sve da ono dođe u njegove ruke i bude dobro iskorišteno.

Želimo vam da baš na svakoj stranici Maka otkrivate "blago", već sada na početku, i da se ne umorite uložiti sve da to blago - život, u zahvalnosti i veselju, dokraja ostane najveće blago koje ste ikada otkrili!

Ali i Mak očekuje da svoje blago podijelite s njime! U javljanjima iz vaših vjeronaučnih skupina, u likovnim i literarnim radovima, pismima Blažu, prijedlozima... Jer upravo vaše blago ono je što i našemu listu daje istinsko blago - život!

Uz ono što ćete pronaći na samim stranicama „Maka“, od ove školske godine vaše ćemo vijesti, javljanja i fotografije o tome što radite u svojim vjeronaučnim skupinama, odmah stavljati i na našu mrežnu stranicu, na linku pod naslovom „Makovci javljaju“. Tako ćete tu moći pronaći i ono „blago“ kojeg neće biti u samome listu! Pridružite se velikoj Makovoj obitelji, budite i vi MAKOVO BLAGO!

Vaše uredništvo

RECEPT ZA SRETAN POČETAK ŠKOLE

Sastojci:

100 % sreće

100 % smijeha

100 % razigranosti

100 % učenja (u školi)

100 % odmora

Ujutro ću se probuditi 100 % puna sreće, kao nikada.

Otići ću u školu 100 % nasmijana, kao veliko žuto sunce.

Bit ću pod odmorima 100 % razigrana, poput malog djeteta koje se igra.

100 % ću učiti u školi i 100 % naučiti.

Kad dođem kući, odmorit ću se 100 %, da mogu lakše napisati zadaću.

Na kraju dana ću se osjećati 100 % uspješna.

Tijana Brezarić, 4. razred, OŠ Antuna Mihanovića Zagreb


RADOSNI PRVOPRIČESNICI


UČIMO MOLITI


BOG, DON ŽIVKO!


ŠTO STE STAVILI U ŠKOLSKU TORBU?

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!