Rezultati najnaslovnice

Rezultati najnaslovnice

Za najljepšu prošlogodišnju Makovu naslovnicu izabrali ste onu s uskrsnom svijećom! A uskrsna svijeća znak je Kristove svjetlosti, znak da…

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Klara

Klara

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK listopad 2014. Ispis E-mail

OTKRIJMO DOBRO I LIJEPO!

Danom 23. rujna službeno je započela jesen. Jesmo li ju uopće primijetili?! Jesmo li primijetili da je već mjesec dana škole iza nas i da nas je listopad otvoreno dočekao u svojoj ljepoti? Hoćemo li ga prepoznati ili ćemo samo uzdahnuti da je još jedan mjesec pred nama, "koji treba preživjeti", "jedna te ista pjesma" iz dana u dan... No što to, ili bolje rečeno, tko to čini da ipak nije tako?!

Božja stvaralačka snaga (kako možemo pročitati u pjesmici) uvijek je nova i uvijek nanovo iznenađuje. Zašto to ne primjećujemo? Svuda je oko nas, ne samo da se krije poput kvasca u brašnu na našem posteru, nego je i te kako otkrivena onima koji znaju gledati, tražiti i primijetiti pozitivno i dobro oko sebe. A Bog kad stvara, čini to svaki dan, stvara samo dobro i lijepo. Otkrijmo to dobro i lijepo u mjesecu koji je pred nama:

...po rukama koje će izmoliti puno krunica, u Marijinu mjesecu, za čije vam moljenje dajemo na ovitku našeg Maka lijepu uputu, "mali vodič" za Krunicu.

... po nesebičnu darivanju naših misionara i misionarki najpotrebnijima. O, kako je lijepo i velikodušno "biti za drugoga"! Pokazuje nam to u ovom broju i s. Josipa Šprajcs naslovnice listopadskog broja, i razgovor s misionarkom s. MirjamBubnić, koja je kao djevojčica bila oduševljena makovica.

... po riječima zahvale za Božja dobročinstva, posebice za kruh koji nam daje svakodnevno blagovati, a kojeg je prepun naš Mak za listopad, i u igrokazu, i u „Radosnim prvopričesnicima“, u zagonetkama...

Neka nam to bude izazov prvo u ovom mjesecu, zatim i u sljedećem, i sljedećem, i tako cijeli život i nakon njega: prepoznati, primijetiti Božju stvaralačku ljepotu u nama samima, oko nas, u drugima. Anđeli, koji prate svaki naš korak, napor i trud, neka nam pomognu i pouče nas kako to ostvariti!

Vaše uredništvo

BOŽJE STVARANJE ili BOŽJA DOBROTA


Božja stvaralačka snaga smjestila se u vodu,

da se slije od neba do zemlje.

Božja stvaralačka snaga smjestila se u dubinu zemlje,

da pozove u život posijano sjeme.

Božja stvaralačka snaga smjestila se u vjetar,

da pomiluje svaki cvijet u proljeće.

Božja stvaralačka snaga smjestila se u plodove,

da budu čovjeku za život svakodnevni.

Božja stvaralačka snaga smjestila se u čovjeka,

da bude veza između Boga i svijeta.

Božja stvaralačka snaga omogućuje čovjeku da se raduje,

da uvijek iznova za svaki darovani plod Bogu zahvaljuje.

S. Ana Čajko Šešerko


UZ MISIJSKU NEDJELJU –
RAZGOVOR S MISIONARKOM
I MAKOVICOM!


KAD ZVOCKO I SMJEŠKO
PEKU KRUH…


ZNA LI BLAŽ ODGOVOR I
NA TVOJE PITANJE?


S ANĐELIMA ČUVARIMA
– U SVAKOM TRENU!

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!