MAK travanj 2014. Ispis E-mail

SVJETLO KRISTOVO VAS OBASJALO!

Uskrsna svijeća s naslovnice, na kojoj makovci Laura i Krunoslav pale svoje svijeće, jest ona koju svećenik na Veliku subotu zapali na blagoslovljenom ognju izvan crkve i zatim ju unosi u zamračenu crkvu, uz poklik: „Svjetlo Kristovo!“

Dakle, nije to obična svijeća - ona simbolizira Krista! Isus, Svjetlo Svijeta, nakon smrti ulazi u tamu i hladnoću groba, da bi nakon tri dana uskrsnuo. Uskrs je pobjeda nad smrću i novi život.

Svečanim unošenjem uskrsne svijeće bivaju osvijetljeni i vidljivi plodovi našega korizmenog puta ljubavi. Nisu Vazmeno trodnevlje i Uskrs samo „narodni običaji“, samo hrana i pisanice, pa ni samo obredi. Odvaljeni kamen s groba je i slika svega onoga što je Bog „odvalio“ s našega života tijekom korizme, sve ono što je sad u nama zasjalo prodorom svjetla Božje ljubavi i zablistalo poput bijelih prvopričesničkih haljina! To je Uskrs - dopustiti Isusu da u našim srcima zablista, pobijedi, živi!

Uz našu čestitku, kojom vam kličemo: „SRETAN USKRS!“, šaljemo u ovom Maku i jednu veliku pisanicu, uz poziv da ju obojite, ukrasite i „u njoj“ prikažete što je Uskrs za vas, za vašu obitelj, za vas! Pa da nam, po njima, i idući broj Maka zasja neprolaznom uskrsnom radošću, zahvalnošću i ljubavlju!

Vaše uredništvo


ŠTO SKRIVA JAJE?


NA PUTU SVJETLA S USKRSLIM


NAGRADNA MAKOVA PISANICA


TOMINA ISPOVIJEST VJERE

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!