ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

U sklopu Zimske katehetske škole, dječji mjesečni list Mali koncil – Mak prigodnim je programom, u zajedništvu s brojnim…

VELIKA NAGRADNA IGRA

VELIKA NAGRADNA IGRA

  ČITAJTE MAK, SAKUPLJAJTE SLIČICE I OSVOJITE VRIJEDNE POJEDINAČNE I VELIKU…

Klara

Klara

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK rujan 2016. Ispis E-mail

BUDIMO IZVANREDNI!

Jedna je godina počela, a druga još nije ni završila! Kako? Pa tako što tek počinje školska i vjeronaučna godina, a kalendarska 2016. ima još dobra četiri mjeseca do kraja... I ne samo ta, još jedna godina nije završila! Nije završila još ni izvanredna, sveta Godina Božjega milosrđa, koju je proglasio papa Franjo! Ta će godina trajati sve do svetkovine Krista Kralja, u studenom, kad će početi još jedna – nova liturgijska ili crkvena godina! Četiri godine u jednoj!? Zar nije to izvanredno!

Na Godinu milosrđa podsjećaju nas i junaci s naše naslovnice: makovci i makovice iz župe Domaljevci u Bosanskoj Posavini. Oni su tijekom ljeta imali duhovnu obnovu pod geslom "Milosrdni kao Otac", punu zabavnih, pametnih igara i aktivnosti, kao što je i plakat koji nam pokazuju. A vi, dragi čitatelji, recite: Koja ste sve djela milosrđa na njihovu plakatu prepoznali?

Da ne ostanemo "samo" na četiri godine u jednoj i da sve bude "za pet", sjetili smo se da još uvijek traje i "Maku" sasvim izvanredna godina u kojoj je, u mjesecu ožujku, navršio svoj 50. rođendan, pola stoljeća izlaženja! Kolike godine, koliki "pozivi" da i u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini budemo... izvanredni!

Prolistajte naše stranice, čitajte, rješavajte zagonetke, izradite jedinstveni "raspored sati za olovke", sve dobro proučite pa nam javite jesmo li u tome uspjeli! Ako još nismo izvanredni, onda sve to svojim prilozima – likovnim i literarnim radovima, pismima i javljanjima – vi popravite! Čekamo vas, izvanredne!

Urednici MakaMAKOVA SURADNICA, A SVETICA


GODINA JE MILOSRĐA


SLIKOPRIČA


ŽAL ZA PRAZNICIMA

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!