MAK lipanj 2015. Ispis E-mail

SRETNI PRAZNICI LJETNI!

Piše na našoj lipanjskoj naslovnici: "Praznici mogu početi..." Igrom? Odmaranjem? Putovanjem, ljenčarenjem...? Mi želimo da vam počnu s Makom, kao što je naš list cijelu ovu školsku i vjeronaučnu godinu proveo i završio s vama. I to još kako!

VELIKO HVALA VELIKOG FINALA

Baš kad smo se već u uredništvu počeli nekako "umarati", vi i vaši vjeroučitelji doslovce ste nas "zasuli"! Blaž je morao tražiti dodatnu stranicu i opet mu sva pisma nisu stala; rubrika Pišemo-rišemo već je "ispunila" i svoje rujanske stranice, a bit će u prvome jesenskom broju i brojne "prvopričesničke latice", kojima još punite naše ladice! Hvala vam, VELIKO HVALA, suradnici ste dostojni VELIKOG FINALA!

MAKOVE STRANICE: PUTOVANJA BEZ GRANICE

Znajući da mnogi ne ćemo moći vidjeti more, pa čak niti namakati noge u kojemu čistom jezercu poput naše družine s naslovnice, priredili smo vam lipanjske Makove STRANICE koje će vas odvesti na Brač, u Torino, na Bajkalsko jezero, čak i na Madagaskar! U Zoomaku i Priči vodimo vas u podmorske dubine, ali za ambiciozne imamo u Psihotestu i kartu za let u visine! O "izletima duha" s Isusom, svetim Antunom ili papom Franjom da i ne govorimo: to su prava PUTOVANJA BEZ GRANICE!

Kao što postoje čestitke za Božić, Uskrs, za rođendan, imendan ili koji drugi poseban dan, tako vam i mi lipanjskim brojem šaljemo jednu veliku čestitku za puna tri ljetna mjeseca: "Sretni vam praznici ljetni!"

Vaši urednici


Makovci iz Osnovne škole Vijenac u Osijeku prvi su nam poslali "slikovnu" čestitku za 50. rođendan koji će Mali koncilMak navršiti u mjesecu ožujku! Baš su bili domišljati i kreativni s pet crvenih makova, a to što je njih šestero na fotografiji, shvatit ćemo kao poruku da žele našemu listu bar još 10 godina! Hvala!TORINSKO PLATNO


MOLITVA ZAHVALE


OSTATI UZ ISUSOV STOL


MULTIREBUS

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!