MAK siječanj 2015. Ispis E-mail

BUĐENJE NA "MAKOMOSTU"

Počela još jedna nova godina. Prvog siječnja. I potrajat će sve do svojeg kraja 31. prosinca. I sve vam najbolje u njoj želimo!

No još ranije, 1. prosinca, počela je još jedna godina: Godina posvećenog života. A ta će, iako je ranije počela, potrajati još i dulje – sve do 2. veljače 2016.! I u njoj želimo sve najbolje, našim redovnicima i redovnicama, kojima je posvećena!

Zašto će trajati sve dotad, pitate se? Zato što je 2. veljače, svake godine, Dan posvećenog života. Pa tako i ove, započete. I baš zato siječanjski broj Maka poželio je biti "most": veza između prosinca (kad je na poticaj pape Franje počela ta naročita Godina) i veljače (kad redovništvo slavi svoj dan)!

Tu zadaću Makomosta počeli smo već na naslovnici, u igri s. Maje (KMP) s vjeroučenicama iz Rijeke, u predivnim radovima Antonije, Mille i Dominika s ove stranice, u posebnom prilogu o Godini posvećenog života, u vašim javljanjima o tome kako ste tu godinu započeli, u običnosti Božjeg poziva upućena apostolu Mateju, u mreži kraljevstva Božjega s našeg postera...

Ukratko, papa Franjo pozvao je redovnike neka u svojoj godini "probude svijet", a naš Mak im se odmah "dao probuditi". Pa zajedno s njima nastavio dalje "buditi" zaspale i zadrijemale u svojoj vjeri. Učinite to i vi, u svojoj mjeri, naši vjerni makovci!

Vaši urednici


"Službe u Crkvi", Milla Vukušić, 5. r., OŠ "Dr. fra Karlo Balić" Šestanovac


EVO ME, BOŽE!


Vjerujem, Bože, da nas zoveš,
vjerujem da nas trebaš.
Ti si, o Bože, ljubav sama,
koja nas uvijek privlači.

A kad zov tvoj odgovor dobije,
u srcu slabu, kolebljivu,
ti ipak nisi tražio drugoga:
tad budi blizu na putu mom.

"Evo me, Bože, mene pošalji",
htio bih reći bićem svim.

Slobodan želim slijediti tebe,
budi mi izvor radosti.

Budi mi izvor radosti...

Dominik Glasnović, 6. r.,
OŠ "Ivan Benković" Dugo SeloUZ GODINU
POSVEĆENOG ŽIVOTA


UPOZNAJMO ZVJEZDARE


KAKO KORISTIMO
EMOTIKONE I AKRONIME


DRUŠTVENA IGRA:
"ISPREMETANA" GODINA

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!