Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK studeni 2015. Ispis E-mail

U BOŽJEMU ZNAKU!

Radost je u zraku – piše nam na Maku! Možda je djevojčica s naše naslovnice, snimljena usred Marije Bistrice, "nanjušila" kakve lijepe miomirise svojim nosićem, na koji upiru njezine prijateljice? Ili je, zapravo, radost u zraku – u Božjem znaku! Zašto, kako, pitate se? Zar niste primijetili pravi "križ", koji su – nehotice – napravile ručice ispred njezina lica?

Sad se možda pitate odakle radost u križu, kad svi znamo da je na križu Krist mučen, da je na njemu umro!? Istina je to, ali križ je i znak našeg spasa! Jer nakon smrti Krist je uskrsnuo, a križ je prazan ostao. I znak vječnog života postao!

A sad se sigurno pitate zašto sad pričamo o križu, kad smo daleko od korizme, muke Isusove pa i Uskrsa. Tek smo u studenome... U mjesecu svetkovine Krista Kralja; mjesecu u kojem počinje došašće, radosno iščekivanje Božića.

E baš zato govorimo o križu kao Božjem znaku! Zato da ne pomislite krivo da je Isus kralj koji vlada silom i oružjem, koji ugnjetava i iskorištava svoj narod. A ne!!! Krist je kralj koji je došao služiti, a svoje zemaljsko služenje upravo će na križu dovršiti! Došao je roditi se u siromašnoj štalici i patiti skupa s nama ljudima. A sve to da bi nas doveo k Bogu, u život vječni. I baš zato, i uza križ, uza sve ono neugodno što moramo katkad prolaziti, "radost je u zraku"!

I u našem Maku! Koji vam i u broju za studeni pruža toliko toga na čemu dušu možete ogrijati, oko izoštriti, usta raspjevati, pamćenje uvježbati, znanje proširiti, baš cijelim se bićem radovati!

Uredništvo MakaU Maku za studeni potražite
KARTICU ZA NAGRADNE KUPONE
i sudjelujte u velikoj nagradnoj igri povodom 50. rođendana Maloga Koncila

Sve o nagradnoj igri pročitajte ovdje.PRVI SVETAČKI BRAČNI PAR


TKO JE ZVONAR MIŠKO


KAKVA JE TVOJA VJERA


ADVENTGRAD

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!