ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

ZLATNI JUBILEJ MALOG KONCILA

U sklopu Zimske katehetske škole, dječji mjesečni list Mali koncil – Mak prigodnim je programom, u zajedništvu s brojnim…

VELIKA NAGRADNA IGRA

VELIKA NAGRADNA IGRA

  ČITAJTE MAK, SAKUPLJAJTE SLIČICE I OSVOJITE VRIJEDNE POJEDINAČNE I VELIKU…

Klara

Klara

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Vjeronaučna olimpijada 2016.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK veljača 2016. Ispis E-mail

RASKOŠ VELJAČE

Najkraći mjesec, veljača, svake nas godine iznenadi svojom raskoši! Toliko velikih dana i blagdana: Svijećnica, pa potom Pepelnica, korizma, Blaževo, Stepinčevo, Valentinovo, Gospa Lurdska i Svjetski dan bolesnika (da se ne spominjemo još i Fašnika)... A ova je veljača još i raskošnija no uobičajeno: ima dan više! Samo zbog nje cijela se ova godina zove „prijestupna".

Znači li to da u ovoj godini ili makar u ovoj veljači smijemo raditi „prijestupe", prekršaje?! A ne, neee, naprotiv! Veljača nam pruža dan više upravo u ovoj Godini milosrđa! Pravi makovci to će doživjeti kao dan više da se približimo Bogu, našemu milosrdnom Ocu: našim pokajanjem, priznanjem grijeha i pomirenjem u sakramentu ispovijedi, našom molitvom i sudjelovanjem u pobožnosti križnog puta... Ali i našim osobnim milosrđem: opraštanjem bližnjima, spremnošću da pomognemo drugima, našom dobrotom u svakodnevnim djelima.

Upravo u tom duhu i mi smo se potrudili da u najkraćem, ali raskošnom mjesecu i naš Mak bude što raskošniji po sadržaju! Pa vas pozivamo da zajedno sRadosnim prvopričesnicima budete uz krevete svojih bolesnih baka, teta i ujaka... Da u rubrici Učimo moliti bolje shvatite snagu križnog puta, da uz pomoć rubrike Znam sam izradite baš svoju krunicu, pa da proslavimo Stepinčevo, uza sjećanje na našeg blaženika (koje vam također donosimo), ali i s molitvom da nam naš kardinal Alojzije uskoro bude i službeno proglašen svetim!

K tomu veljački Mak daruje i treću seriju samoljepljivih sličica hrvatskih velikana vjere te vas pozivamo da se uključite u našu veliku nagradnu igru uz 50. rođendan Maka! Kao i u stvaranje našeg časopisa slanjem vaših radova, izvještaja, pisama, pitanja i prijedloga... Pa da naš „list-cvijet" bude još raskošniji!

Vaši urednici


PRIJATELJ KOJEG VOLIM

 

Dragi Isuse, želim ti reći hvala za svako jutro kad ustanem, za svoju obitelj, za sve dobre i loše stvari koje se događaju. Ne želim te gledati kao Boga kojeg se bojim, već kao prijatelja kojeg volim. Sve što želim jest vidjeti te i provesti s tobom nešto vremena. Želim saznati više o Bogu. Nadam se da ćeš doći k meni i učiniti me bližom Bogu. Isuse, znaj da te volim i vjerujem u tebe!

 

Tvoja Romana Barešić, IX. razred,
OŠ "Stanko Rakita" Vrbanja,
Banja LukaKRIŽNI PUT


50 GODINA UZ VJERU I ODGOJ


POD STABLOM LJUBAVI


MOJA DESETICA

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!