MAK travanj 2015. Ispis E-mail

SRETAN USKRS S 500. MAKOM!

Dragi makovci, sretan vam Uskrs!

Ove godine uskrsna radost nam je nekako još i veća jer Mak koji držite u rukama jubilarni je 500. broj našega i vašeg Maloga koncila! Valjda... Jer u gotovo punih 50 godina izlaženja našeg mjesečnika bilo je dvobroja koji su se "računali" kao dva, ali i kao jedan broj; bilo je godina kad je Mak izlazio neprekidno, ali i onih kad bi mu sezona završavala već u svibnju; bilo je i Makovih ljetnih magazina, koji se nisu brojili nikako; bilo je i primjeraka lista koji su pogrješkom nosili isti broj... Svega je bilo, ali ipak najviše radosti i smijeha, vjeronauka i prijateljstva! A broj koji držite u rukama doista na sebi nosi broj 500!!!

Već petstoti put smo prijatelji! Druženje s Makom započele su još vaše bake i djedovi, nastavili vaši roditelji, a sad ste na redu vi – mladi svi! I vi, i mi! Jer tko čita Mak, tko ga "pravi", piše ili riše, taj je... uvijek mlad! Maštovit, pobožan i razigran baš kao Đelko, Klara il' Blaž! Baš kao drugaš Ivan, šestašica Martina i osmašica Valentina s naše jubilarne naslovnice, koji su slikovit dokaz da je Mak prijatelj i najmlađim i najstarijim osnovnoškolcima! "Sve razrede" i u ovom broju očekuju baš njima omiljene rubrike, baš njima prilagođene stranice. A sve vas skupa (d)očekuje i velika nagradna igra 500. broja, s više od 50 nagrada! I veeelika uskrsna čestitka, sa željom da jednog dana Mak, u ovom ili onom obliku, bude prijatelj i vašim unucima!

Vaši urednici


„Kristovo Uskrsnuće“, Duje Marinković, 4. r., OŠ Mertojak, Split

GLEDAM TVOJ KRIŽ


Gledam tvoj Križ
i osjećam mir
u oku ptice
dok širi svoja krila.


Gledam tvoj Križ
i osjećam ljubav
u srcu svijeta
dok rosi s visina.


Gledam tvoj Križ
i osjećam radost
u boji cvijeta
koji mirisom pjeva.


Gledam tvoj Križ
i osjećam mir.
Kamo god krenem,
sa mnom uvijek si Ti!


Ti, moj Bože!


Branka Mlinar, vjeroučiteljicaEUHARISTIJA –
NAJVAŽNIJA MOLITVA


OBITELJ –
NADA I BUDUĆNOST


IGROKAZ: SVJETLO,
TAMA I NADA


OD LIMENKE DO VAZE

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"... Vidimo se u Maku!