Rezultati najnaslovnice

Rezultati najnaslovnice

Za najljepšu prošlogodišnju Makovu naslovnicu izabrali ste onu s uskrsnom svijećom! A uskrsna svijeća znak je Kristove svjetlosti, znak da…

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Vjeronaučna olimpijada 2015.

Tema: Drugi vatikanski sabor

Klara

Klara

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
MAK studeni 2014. Ispis E-mail

TA DOBROTA!

Dobro je dobrotom ispunjen ovaj broj Maka. Poput sjemenka u šipku ispunila je ona sve stranice.

Od naslovnice, gdje je zakucala ritmom srca dobrih makovaca iz Bjelovara, do hrvatskih dobrih svetaca na stražnjim koricama.

Brzo prolazi vrijeme i zato je potrebno činiti dobro dok još ima vremena. „Činiti dobro i pustiti vrapce neka cvrkuću“, poznata je misao sv. Ivana Bosca. Činimo dobro i ne obazirimo se ako drugi to sude i kritiziraju. Tako su poučavali mnogi svetci, znajući da je svaki trenutak ispunjen dobrotom korak bliže Bogu.

Raditi zato treba za Božje kraljevstvo, koje, iako je ponekad neprimjetno i neznatno poput zrna gorušice, raste po ljudskoj dobroti i ljubavi.

O, kolika je Bože tvoja dobrota! - kličemo od radosti s Makovih stranica, otkrivajući vjeru i dobrotu u sebi, u drugima, u Bogu samome.

Treba nam svima dobrota. Baš kao zrak, kao voda, kao kruh u svijetu žednu i gladnu istinske ljubavi.

Ako sami budemo dobri, „nahranit“ ćemo i „napojiti“ druge, „nadisat“ će se uz nas. U našim djelima prepoznavat će Oca našega koji je na nebesima. Neka bude tako!


Vaši urednici


TVOJ PUT I SREĆA

Mnogo nas puta zaokupe nevažne stvari, stvari koje nisu toliko važne u oblikovanju našega života. Najbolje bih to opisala pomoću Sunčeva sustava. Zamislite da je Sunce Bog, a Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun mi ljudi. Sunce je njihovo središte. Njihova putanja je ravna i sigurna.

Tako i naše središte treba biti Bog, pa će i naš životni put biti ravan i siguran. No ako postanemo kao Pluton, kojega privlači još nešto, ne možemo se više nazivati istinskim vjernicima. Tako ni Pluton nije planet Sunčeva sustava, nego obično nebesko tijelo. Njegova je putanja nepravilna, nesigurna i svaki put drugačija. Naš put ne smije biti takav. Kako to ispraviti?

Jednostavno je! Sljedeći put kad se budete dvoumili između gledanja nove serije i odlaska u crkvu, izaberite crkvu, ali ne samo jednom godišnje. Budite ustrajni i bit ćete sigurni da ste na pravom putu.


Sonja Blažević, 7. r., OŠ Matije Petra Katančića ValpovoUČIMO MOLITI – MOLITVA
ZA DUŠE U ČISTILIŠTU


BONTON NA INTERNETU


PORUKA ČETIRI SVIJEĆE
DOŠAŠĆA


KOLIKO TI JE VAŽAN IZGLED?

Dragi čitatelji Maloga Koncila – Maka! Dragi "makovci"! Želeći vas potaknuti da zavirite u pravi, papirnati Mak – u kojem ćete doista bojiti, rezati slagalice ili rješavati križaljke i testove – neke stranice lista smo vam razotrkili, a neke namjerno "zamaglili"… Vidimo se u Maku!