Korijander (Coriandrum sativum, lat.) poznat je kao začinska biljka, ali njegova ljekovitost posebno je prepoznata u jačanju imuniteta. Korijander je bogat esencijalnim uljima, flavonoidima, fenolnim kiselinama, sterolima i terpenoidima. Među najvažnijim spojevima ističu se linalol (glavni sastojak eteričnoga ulja), borneol, cineol, kvercetin, kaempferol i klorogenska kiselina te spoj dodekanol koji djeluje poput prirodnoga antibiotika. Ti spojevi odgovorni su za većinu ljekovitih svojstava korijandra.
Ekstrakti korijandra pokazuju snažnu sposobnost neutralizacije slobodnih radikala, čime pridonose smanjenju oksidativnoga stresa i zaštiti stanica od oštećenja. On je snažan čistač otrova i teških metala iz organizma jer poboljšava metabolizam potičući izlučivanje vode i toksina. Ta aktivnost pripisuje se prisutnosti flavonoida i fenolnih spojeva. Stoga se korijander često preporučuje uzimati u proljetnim kurama čišćenja organizma. Čaj od sjemenki korijandra pije se kod slabe probave, proljeva i želudčanih problema kao što su mučnine, čir i gastritis, a pridonosi pravilnomu radu jetara.