Izvrstan francuski igrani film »Okus ljubavi« prikazuje se u neovisnim kinima. On je bio francuski kandidat za Oscara s punim pravom jer se oslanja na tipičnu i najbolju francusku tradiciju, kulturu, umjetnost, gastronomiju, enologiju, povijest… Vizualno je pravo remek-djelo jer odličnom kamerom gledatelje uvodi u svijet najboljih francuskih slikara impresionista prikazom prirode i okruženja te scenografijom i kostimografijom, stvarajući fantastičan dojam. To omogućuje radnja koja je smještena u 1885. godinu na imanju u Burgundiji. Raskošno produciran film premijeru je imao u Cannesu, gdje je nagrađen za najbolju režiju.
Temelji se na romanu švicarskoga pisca Marcela Rouffa (1877. – 1936.) »Život i strast Dodina Bouffanta, gurmana« iz 1924. godine, nastalu donekle prema stvarnom gastronomu Anthelmeu Brillat-Savarinu. U svjetskoj kinematografiji mnogo je filmova o hrani, receptima, jelima, kuharima i kulinarstvu pojedinih zemalja. Spomenimo samo »Babettinu gozbu« i »Čokoladu«, u kojoj je glavnu ulogu imala Juliette Binoche, kao i u ovom filmu.
»Okus ljubavi« film je o umjetnosti kuhanja, prepoznavanju najbolje sljubljenih sastojaka da bi se dobila najkvalitetnija, najoriginalnija i najukusnija jela, ali i umijeću kuharice. Obiluje pojedinostima o pripremi jela. Riječ je o vlasniku imanja i gurmanu Dodinu Bouffantu (Magimel) za kojega dvadesetak godina izvrsno kuha Eugénie. Oni dijele i ljubav prema kulinarstvu i međusobnu ljubav koja se treba okruniti brakom…