Acerola (Malpighia emarginata, lat.), američka višnja, pripada najbogatijim prirodnim izvorima vitamina C i antioksidansa, s brojnim potencijalnim zdravstvenim prednostima. Prema navodima iz literature, acerola može sadržavati i do 30 puta više vitamina C od naranče. Osim vitamina C, acerola je bogata i drugim antioksidansima, poput flavonoida, karotenoida i antocijana. Također sadrži vitamine A, B1, B2 i B3 te minerale poput željeza, kalcija, kalija, cinka i fosfora. Istraživanja su pokazala da antioksidansi iz acerole mogu smanjiti oksidaciju lipoproteina niske gustoće (LDL), koji su poznati kao »loš« kolesterol. Oksidirani LDL može pridonijeti razvoju ateroskleroze, stoga konzumacija acerole može pomoći u zaštiti srca i krvnih žila.
U tradicionalnoj medicini acerola se rabi za liječenje različitih stanja, uključujući prehlade, gripu, dijareju, upale i probleme s jetrima. Njezini listovi i plodovi često se rabe u obliku čajeva, sokova i ekstrakata. U nekim kulturama upotrebljava se kao tonik za povećanje energije i poboljšanje općega zdravlja. U komercijalnoj prodaji postoje proizvodi koji sadrže acerolu kao dodatci prehrani u obliku praha, kapsula ili tableta. Najčešće se upotrebljavaju kao suplement za povećanje unosa vitamina C, za jačanje imunosnoga sustava i poboljšanja zdravlja kože.